کاشان در اردیبهشت ماه به دلیل مراسم گلاب گیری میزبان گردشگران زیادی است. کاشان در فصل بهار به خصوص در ماه اردیبهشت به عنوان یکی از مقاصد مهم گردشگری در ایران به شمار می رود؛ علت آن هم برگزاری مراسم گلاب گیری است، این جشنواره خوش آب و رنگ از ۱۵ اردیبهشت آغاز می شود و تا ۲۵ اردیبهشت ماه نیز ادامه دارد، علاوه بر آئین گلاب گیری، میتوانید در روز ۱۸ اردیبهشت شاهد مراسم عطر افشانی امامزاده «سلطان علی محمد» در کاشان هم باشید. یکی از مهمترین مراکزی که مراسم گلاب گیری در آن انجام می شود قمصر است که در ۳۰ کیلومتری کاشان قرار دارد.
گلاب گیری کاشان یکی از معروفترین سنتهای متداول در میان ایرانیان به شمار میرود که از استان فارس در گذشته آغاز شده است و امروزه بخش قابلتوجهی از آن در کاشان و مناطق اطراف آن انجام میشود. این آیین سنتی بهدلیل قرار گرفتن در فصل بهار و همین طور شکوفایی گل محمدی در مزارع کاشان، حال و هوای خاصی دارد.
مردم کاشان و شهرهای اطراف آن مراسم گلاب گیری را با آدابی خاص و همراه با شکرگزاری انجام میدهند. گلاب گیری در کاشان سهم قابلتوجهی از رونق اقتصادی در این منطقه را سبب میشود و کارگران زیادی بهصورت فصلی در این صنعت مشغول به کار هستند. در حال حاضر، با تلاش مردم کاشان صنعت گلاب گیری این شهر در کنار جاهای دیدنی کاشان، به پدیدهای برای جلب گردشگران خارجی و داخلی نیز تبدیل شده است و در طول فصل بهار مسافران و گردشگران زیادی از کاشان و شهرها و روستاهای اطراف آن بازدید میکنند.
تاریخچه گلاب گیری قمصر کاشان
آثار باستانی کشف شده و بررسی اسناد بین المللی نشان می دهد که تولید گلاب و مراسم گلاب گیری در ایران و کاشان از عمری طولانی برخوردار است. با اینکه ایرانیان از چندین هزار سال پیش گل محمدی میکارند و این گل از گیاهان بومی ایران به شمار می رود ولی آیین گلاب گیری از هزار سال پیش شروع شده و تا به امروز ادامه داشته است. تا جایی که اکنون قمصر کاشان به عنوان قطب گلاب گیری جهان شناخته شده و حجم زیادی از گلاب های تولیدی به خارج از کشور صادر میکند. علاوه بر این موضوع برای پی بردن به قدمت پروژه گلاب گیری میتوان به طرح گل سرخ روی اشیای باستانی، سفرنامه ها و آثار نویسندگان تاریخی که مهر تاییدی بر این تاریخچه طولانی هستند اشاره داشت.
دیدگاهتان را بنویسید