استان سیستان و بلوچستان جاذبه های فراوانی دارد که بهترین های آن ها در شهر زیبای چابهار قرار گرفته است. ساحل شب تاب چابهار یکی از عجائب شگفت انگیز جهان در جنوب ایران است که زیبایی های مثال نزدنی را در دل خود جای داده است.
چابهار یکی از شهرهای بندری فوقالعاده زیبای ایران میباشد که در فاصله 738 کیلومتری از مرکز استان سیستان و بلوچستان و دقیقا در کنار سواحل دریای عمان واقع شده است.
ساحل تنگ چابهار محلی است که در آن میتوانید امواج آبی و الماسهایش را مشاهده کنید و نهایت لذت را ببرید. این جاذبه آبی رنگ تحت عنوان باکتریهای نور افشان دریایی نیز شهرت یافتهاند و از پدیدههای زیستی به شمار میرود که سبب شده است این منطقه از زیبایی شگفتانگیزی برخوردار باشد و رتبه اول را در توانایی جذب گردشگر از نقاط مختلف جهان در سطح بینالمللی از آن خود کند. لازم به ذکر است که این الماسهای آبی رنگ به ویژه در شبهایی که مهتاب نباشد، بیشتر و بهتر در ساحل تنگ قابل دیدن هستند. البته ناگفته نماند که دقیقا الماس نیستند اما زیبایی و جلوه آنها در شب همانند الماس میباشد که بدون شک از تماشای آنها سیر نخواهید شد. این نقاط درخشان و آبی رنگ در واقع نوعی از حلزونها، باکتریها و پلانکتونهایی هستند که در آب شیرین زندگی میکنند که بر اساس دلایل متعددی از جمله ویژگیهای زیست بومی از خود نورهای آبی ساطع میکنند و زیباترین پدیده طبیعی در محیط شناخته شدهاند.
چرا رنگ ساحل شب تاب آبی است؟
علت اصلی ایجاد نور آبی در سواحل چابهار، فیتوپلانکتونها هستند. آنها به همراه موجها به ساحل میرسند و آن را نورانی میکنند. البته این نور دوام زیادی ندارد. چرا که فیتوپلانکتونها خارج از آب زنده نمیمانند. قدم زدن در ساحل شب تاب چابهار، رویاییترین تجربه پیاده روی را برای شما به ارمغان میآورد. چرا که با هر گامی که بر میدارید، میتوانید نورهای آبی دوست داشتنی را در ردپای خود ببینید.
برای اطلاع از دیگر شگفتی های کشور عزیزمان به لینک های زیر مراجعه کنسد:
بهترین زمان بازدید از ساحل شب تاب چابهار
برای دیدن شب رنگهای آبی کافیست در برخی از شبهای فصل تابستان و یا پاییز و زمستان به ساحل تنگ چابهار بروید و در تاریکی شب و دقیقا هنگامی که یک یا دو ساعت از تاریکی آسمان گذشته است به گشت و گذار در کنار ساحل بپردازید تا شب تابهای آبی رنگ سوار بر روی موجها را مشاهده کنید و به وجد آیید. جالب است بدانید که برخی از این پلانکتونها در خاک ماسهای ساحل به جا میمانند و تعداد بیشمار دیگری مجددا به آب باز میگردند که اگر دست یا پای خود را در میان دانههای آبی رنگ بگذارید، پس از مدتی رد آبی از دست یا پای شما باقی خواهد ماند که بسیار حیرتانگیز میباشد. اگر در سفر به چابهار تمایل داشتید که از این پدیده زیبا بازدید به عمل آورید، فراموش نکنید که حتما برای دیدن آنها باید به تاریکترین جای ساحل تنگ بروید، زیرا بدون شک تماشای نور آبی در دل سیاهی شب بسیار لذتبخش و چشمنواز خواهد بود.
مسیر دسترسی به ساحل شب تاب
بندر تنگ نام روستایی است که در محدوده مرزهای شهرستان کنارک قرار می گیرد. بندری که به طرز شگفت انگیزی همجوار دریا و کویر است و از یک سو با آب دریا و از سویی دیگر با کویری بی انتها شما را حیرت زده خواهد کرد. این روستا در فاصله یکصد و بیست کیلومتری بندر چابهار و در فاصله هشتاد کیلومتری شهر کنارک قرار گرفته و شغل مردمان ساکن آن نیز همانند اغلب روستاهای ساحلی صید انواع ماهی است. دسترسی به این روستا هم بسیار ساده است اگر مسیر جاده موسوم به جاده بندر جاسک را پیش رو بگیرید با طی مسافتی در حدود پنجاه کیلومتر تابلوی روستای بندر تنگ را خواهید دید جاده فرعی را که پیش رو بگیرید پس از طی چند کیلومتر به این روستای زیبای ساحلی و ساده خواهید رسید. در طول مسیر رسیدن به این روستا حتما تابلو گل افشان های طبیعی و خارق العاده تنگ را هم خواهید دید که از سه تپه در امتداد هم و در میانه دشتی وسیع تشکیل شده و مشغول گل افشانی هستند. جاده که به انتها برسد شما در روستا خواهید بود. حالا دیگر باید خود را به سواحل بندر تنگ برسانید. سواحلی که در یکی از انتهایی ترین نقاط جنوب شرقی ایران قرار دارند و اغلب بکر و ناشناخته اند. در نگاه اول حضور صیادان بومی روستا چشم شما را مجذوب خود خواهد کرد که اغلب هنوز هم به همان شیوه سنتی به ماهیگیری مشغول هستند. حالا که به ساحل رسیده اید باید بساط خود را پهن کرده و منتظر بمانید.
دیدگاهتان را بنویسید